FAQ

Frequently Asked Questions

Hoe lang bestaat Domus al?

Het merk Domus bestaat sinds 2003. Dan werd het als première op de Belgische markt gelanceerd. Ondertussen wordt Domus ook verkocht in Frankrijk, Spanje, Italië en Zweden. De techniek binnen in een Domus is al heel wat meer ervaren. De productie van Domus bevindt zich in Castle Works, Woking, Engeland, de grootste fabriek voor huishoudelijke waterontharders in Europa. Hier krijgt elk individueel apparaat de ervaring van meer dan 40 jaar mee.

Hoe lang gaat een Domus mee?

Een Domus gaat makkelijk 10 tot 15 jaar mee. Kan ook nog langer. Uiteraard hangt het voor een stuk af van het gebruik. Een groot gezin in een zeer hard water gebied (boven de 35°f bvb) gebruikt het apparaat intensiever dan een koppel in een 20°f regio. In de praktijk gaat een Domus een heel stuk langer mee dan de meeste hedendaagse huishoudapparaten. Op zich is dit een hele prestatie omdat een ontharder continu gebruikt wordt, voor elke druppel water in de woning. Hoe komt dit dan? Omdat we een kwalitatief erg hoogstaand product afleveren en elk toestel in onze fabriek individueel getest wordt.

Is er een dienst-na-verkoop voor Domus?

Ja. Een eigen dienst-na-verkoop met onze eigen fabriekstechnici. Ook kunnen Domus-installateurs opgeleid worden tot Domus-technici. Ze krijgen dan een diploma van erkend Domus technicus.

Is een waterverzachter hetzelfde als een ontharder of ontkalker?

Ja. Dit zijn verschillende woorden voor eenzelfde product. Waterontharder is het meest officiële. Dat is ook exact wat het product doet. Water ontharden, de hardheid uit het water nemen. Hierdoor wordt het water zacht. Vandaar de term waterverzachter, niet te verwarren met de wasverzachter. De zichtbare hardheid slaat neer als kalk. Hier komt de term ontkalker van. Niet te verwarren met ontkalkingsproducten.

Kan ik mijn water nog drinken?

Uiteraard! Er is ook heel wat natuurlijk zacht water, drinkbaar zacht water. In een groot stuk van de Ardennen komt dit water uit de kraan. Ook heel wat flessenwaters (een goed voorbeeld is Spa) zijn zachte bronwaters. En hoe dan ook zijn ontharders verplicht de waterrichtlijn te respecteren en voldoet het water dat conform is vóór de ontharder ook ná het apparaat perfect aan de drinkwatervereisten.